Skip to main content

«Εγκληματίας» ο Παπανδρέου τονίζουν Τσίπρας και Αλαβάνος

Εγκληματικές χαρακτήρισε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου ο κ. Τσίπρας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» στο
Εγκληματικές χαρακτήρισε τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων έξι μηνών από την κυβέρνηση Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε «να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα» στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Είναι βέβαιο και προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά στο σημείο μηδέν, στην αγκαλιά του ΔΝΤ, μας οδήγησαν οι άστοχοι χειρισμοί και οι εγκληματικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων έξι μηνών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο κ. Παπανδρέου υποτιμά με εξοργιστικό τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών, που μόλις πριν έξι μήνες τον τίμησαν με την πολιτική τους εμπιστοσύνη, καθώς άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα έκανε μετά τις εκλογές και σήμερα, όπως είπε «όλες αυτές οι δεσμεύσεις βρίσκονται στα σκουπίδια».

Άποψη του κ. Τσίπρα είναι ότι «η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίθετη με αυτές τις επιλογές. Πρόκειται για το τέλος του μεταπολιτευτικού κύκλου, για το τέλος της πολιτικής και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει ερήμην του ελληνικού λαού» και ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «πρέπει να ερωτηθεί ο λαός για το αν επικυρώνει ή όχι αυτή τη βίαιη μεταπολίτευση».

Από την πλευρά του ο κ. Αλαβάνος, από τη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε: «Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Παπακωνσταντίνου. Διότι αυτή η συμφωνία υποδούλωσης στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, για πάρα πολλά χρόνια, της Ελλάδας και του ελληνικού λαού είναι απαράδεκτη. Και θέλω να ελπίζω ότι όχι πια μόνο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη καταλαβαίνουν ότι τους πιάνουν οι ρυθμίσεις, θα την ακυρώσουν πολύ γρήγορα στην πράξη».

«Δεν μας αξίζει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό και υπουργούς της να επιδεικνύουν στις διεθνείς τηλεοράσεις ότι έχουν proficiency στην αγγλική, όπως ακριβώς οι κυβερνήσεις με τους Αμερικανούς γιάπηδες στις κατεστραμμένες σοσιαλιστικές χώρες το 1990 και να αποδεικνύουν συνεχώς ότι δεν έχουν απολυτήριο δημοτικού στην προστασία της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε καυστικά.

ZENITH