Skip to main content

Εγκρίθηκε η διάσωση της Anglo Irish Bank

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση της ιρλανδικής τράπεζας Anglo Irish Bank, ύψους 10 δισ. ευρώ, εν αναμονή της τελικής απόφασης για την αναδιάρθρωση του πιστωτικού ιδρύμ
Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση της ιρλανδικής τράπεζας Anglo Irish Bank, ύψους 10 δισ. ευρώ, εν αναμονή της τελικής απόφασης για την αναδιάρθρωση του πιστωτικού ιδρύματος.

«Η Anglo Irish Bank χρειάζεται και τρίτη έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

«Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο για διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ιρλανδία. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Anglo Irish Bank πρέπει να προβεί σε ριζική αναδιάρθρωση», συμπλήρωσε ο επίτροπος.

Ήδη, η Anglo Irish έχει λάβει 4 δισ. ευρώ από κρατικές ενισχύσεις πέρσι, και επιπλέον 10 δισ. ευρώ τον Μάρτιο.

Η τράπεζα σημείωσε τις μεγαλύτερες ζημίες στην εταιρική και τραπεζική ιστορία της Ιρλανδίας, ύψους 12,7 δισ. ευρώ, καθώς αντιμετώπισε σοβαρές επιπτώσεις από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, τη βαθειά ύφεση και την κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς που οδήγησε σε αυξημένες αθετήσεις αποπληρωμής δανείων.

ZENITH