Skip to main content

Εγκύκλιος Ντόλιου για τις εθελοντικές μετατάξεις στις περιφέρειες

Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει οι υπάλληλοι να προσκομίσουν βεβαίωση του Προϊσταμένου των Διευθύνσεων που υπηρετούν. Έως τις 8 Αυγούστου η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
Διευκρινίσεις για τις εθελοντικές μετατάξεις του προσωπικού των υφιστάμενων κρατικών Περιφερειών δίνει με νέα εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Γιώργος Ντόλιος.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο, μετά την παρέλευση της 8ης Ιουλίου 2010, δηλαδή ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου 3852/2010, οι υπάλληλοι που αιτήθηκαν τη μετάταξή τους, θα πρέπει να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας βεβαίωση του Προϊσταμένου των Διευθύνσεων που υπηρετούν, στην οποία να βεβαιώνεται ότι ήταν τοποθετημένοι και ασκούσαν την 1/1/2010 αρμοδιότητες, που απονέμονται στις περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας, όπως αυτές ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 186 του Ν.3852/2010.

Έως τις 8 Αυγούστου 2010, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, αφού εξετάσει εάν πράγματι πληρούνται οι προϋποθέσεις, εκδίδει απόφαση με την οποία το ανωτέρω προσωπικό μετατάσσεται στην Περιφέρεια, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου ή ειδικότητας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας δημοσιεύεται άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά η ισχύς της αρχίζει από την 1/1/2011.

ZENITH