Skip to main content

Ειδικό διαπραγματευτή για το μετρό Θεσσαλονίκης προτείνει ο Σιμόπουλος

Ο πρώην ΓΓ Δημοσίων Έργων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να θέσει το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης σε πρώτη προτεραιότητα,

Θέση στη νέα κόντρα του δήμου Θεσσαλονίκης με την Αττικό Μετρό σχετικά με το μετρό Θεσσαλονίκης, πήρε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του, το μετρό είναι ένα έργο, «το οποίο για δυο χρόνια εκτελείτο με ικανοποιητικούς ρυθμούς, από τον περασμένο Δεκέμβριο, βάλτωσε και πάλι».

Ο ίδιος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών  να θέσει το έργο σε πρώτη προτεραιότητα και σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό και τον ανάδοχο να επιτύχει την επανεκκίνηση της κατασκευής του.

«Ο τρόπος με τον όποιο έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση η επανεκκίνηση της κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, μέσω ειδικού διαπραγματευτή και της Βουλής, αποτελούν ένα πολύ κάλο οδηγό. Αφού βρεθεί η λύση, πολύ χρήσιμη για την μετέπειτα πορεία του θα αποτελέσει και η μεγαλύτερη ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του τμήματος Θεσσαλονίκης της  Αττικό Μετρό. Ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του οφείλει να απεμπλέξει άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου», σημειώνει.

ZENITH