Skip to main content

Εικονική η μείωση του ελλείμματος, λέει η ΝΔ

Εικονικό χαρακτηρίζει τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 38,7% το πρώτο πεντάμηνο, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.
Εικονικό χαρακτηρίζει τον περιορισμό του ελλείμματος κατά 38,7% το πρώτο πεντάμηνο, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού.

«Τα οριστικά στοιχεία για την πορεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, για την περιορισμένη διαχειριστική ικανότητα του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους, που έχουν τεθεί από το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και από τις εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα μέτρα του Μνημονίου του Μηχανισμού Στήριξης», σημείωσε ο κ Σταϊκούρας.

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Συνεπώς, τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν δύνανται να αποτελέσουν αφορμή για διαχειριστικό εφησυχασμό και επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς, αλλά εφαλτήριο για ουσιαστική, με ορατά αποτελέσματα, προσπάθεια όσον αφορά τη μείωση της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της σπατάλης».

ZENITH