Skip to main content

Εικοσιένα πτώματα ανασύρθηκαν από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στο Λίβανο

Στο αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737, το οποίο κατέπεσε σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, επέβαιναν 83 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.
Εικοσιένα πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τον τόπο όπουκατέπεσε σήμερα το πρωί το αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών,ανοιχτά των ακτών του Ναάμεχ, νότια της Βηρυτού.

Στο αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737, το οποίο κατέπεσε σήμερα ταξημερώματα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού,επέβαιναν 83 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

ΣτοΛίβανο έχει ήδη μεταβεί εξάλλου και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων τωνΑιθιοπικών Αερογραμμών, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια τουδυστυχήματος, ενώ η κυβέρνηση της Αιθιοπίας έχει ήδη αποκλείσει τοενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

«Δενδεχθήκαμε πριν (από το ατύχημα) καμία απειλή από οποιαδήποτετρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Σιμέλες Κεμάλ, εκπρόσωπος τηςαιθιοπικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «Φαίνεται ότι το αεροσκάφοςπήρε φωτιά περίπου πέντε λεπτά μετά την απογείωση. Διεξάγουμε έρευναγια τα αίτια του δυστυχήματος και η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητατις πληροφορίες που διαθέτει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα»,κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι είδαν από την ακτή «μία μπάλα φωτιάς» να βυθίζεται στη θάλασσα ανοιχτά του Ναάμεχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH