Skip to main content

«Είναι ανάγκη να ανακτήσουμε την αισιοδοξία μας»

«Είναι λογικό να υπάρχει και απογοήτευση και δυσαρέσκεια όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιδίνηση της κρίσης της δημοσιονομικής, όταν μειώνονται εισοδήματα», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής
«Είναι λογικό να υπάρχει και απογοήτευση και δυσαρέσκεια όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιδίνηση της κρίσης της δημοσιονομικής, όταν μειώνονται εισοδήματα», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη να ανακτήσουμε ως χώρα την αισιοδοξία μας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη και τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γιώργο Νακόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα, το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

«Οι ευχές για Καλή Ανάσταση έχουν σημασία για όλους μας, κυρίως όμως γι’ αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση: για τους άρρωστους, για τους φτωχούς, για τους ανθρώπους που είναι μόνοι, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την κοινωνική αλληλεγγύη, από την παρουσία της πολιτείας, απ’ την αγάπη των συνανθρώπων τους. Όμως, η Ανάσταση έχει και μια πολιτική διάσταση. Πολιτικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, η Ανάσταση βρίσκεται μέσα μας, μέσα στις δυνατότητες που έχει ο τόπος αυτός και οι άνθρωποί του. Και έτσι θα τα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και θα διαμορφώσουμε μόνοι μας το μέλλον που αξίζει στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στις εφημερίδες και αναφέρει ότι το 75% των ερωτηθέντων θεωρούν κοινωνικά άδικα τα μέτρα και το 72% εκφράζουν μια απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας, ο υπουργός δήλωσε:

«Όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιδίνηση της κρίσης της δημοσιονομικής, όταν μειώνονται εισοδήματα, όταν εφαρμόζονται μέτρα αυστηρά που είναι άδικα κατά το σκέλος που κάποιοι υφίστανται τις συνέπειες τώρα ενώ κάποιοι άλλοι, αυτοί που έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες, θα υποστούν τις συνέπειες αργότερα μέσα από την εφαρμογή του φορολογικού νόμου, είναι λογικό να υπάρχει και απογοήτευση και δυσαρέσκεια. Επειδή, όμως, η αισιοδοξία λειτουργεί από μόνη της ως αναπτυξιακή παράμετρος, επειδή η οικονομική ψυχολογία δεν είναι απλώς κλίμα, αλλά είναι τελικά κάτι το πραγματικό, κάτι το πρακτικό, παράγει ανάπτυξη, παράγει εθνικό πλούτο, γι’ αυτό είναι ανάγκη να ανακτήσουμε ως χώρα την αισιοδοξία μας. Αντιλαμβάνομαι τις παρατηρήσεις των πολιτών, την δυσαρέσκειά τους, την διαμαρτυρία τους, όλα τα κατανοούμε και στεκόμαστε με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει όμως μια ανάγκη, η οποία είναι αδήριτη, να ξεπεράσουμε την κρίση και για να την ξεπεράσουμε πρέπει οι ίδιοι να διαμορφώσουμε την προϋπόθεση που απαιτείται. Και η προϋπόθεση που απαιτείται είναι να είμαστε αισιόδοξοι, δημιουργικοί, παραγωγικοί».

ZENITH