Skip to main content

Εισαγγελέας για την κομπίνα στο δήμο Μυκόνου

Την παρέμβαση της εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι στελέχη του Δήμου Μυκόνου κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, ώστε να μην πληρώνουν φόρους.
Την παρέμβαση της εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Ε.Σαλμά, προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι στελέχη του Δήμου Μυκόνου κάλυπταν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού, ώστε να μην πληρώνουν φόρους, ενώ ερευνάται ακόμη η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τούς φόρους που κατέβαλαν επιχειρηματίες του νησιού.

Η κα Σαλμά διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα και στο έγγραφο που απέστειλε στον ανακριτή υπογραμμίζει πως τα εν λόγω στελέχη «κάλυπταν» τους εκάστοτε οφειλέτες και τους επέτρεπαν να συνεχίζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, παρότι υπήρχαν σε βάρος τους βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο Μυκόνου. Να σημειωθεί πως τα διαφυγόντα έσοδα για τον Δήμο υπολογίζονται μέχρι στιγμής στα 3 εκατ. ευρώ.

Ερευνάται, επίσης, η υπόθεση υπαλλήλων που κατηγορούνται ότι εισέπρατταν για λογαριασμό τους τα τέλη που πλήρωναν επιχειρηματίες του νησιού. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι εξέδιδαν πλαστές αποδείξεις και είχαν υπεξαιρέσει περίπου 880.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών υπαλλήλων και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.

ZENITH