Skip to main content

Εισαγγελία: Η δικογραφία για τον 40χρονο βιαστή μάς ήρθε με ταχυδρομείο

Απάντηση σε όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές για την υπόθεση του του 40χρονου παιδόφιλου και βιαστή ενός 14χρονου κοριτσιού τον περασμένο Σεπτέμβριο δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Απάντηση σε όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές για την υπόθεση του 40χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη χθες λίγο πριν αποπλανήσει έναν 13χρονο μέσα στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του και ο οποίος φέρεται να είναι και ο βιαστής ενός 14χρονου κοριτσιού τον περασμένο Σεπτέμβριο δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

"Σχετικά με τον απολύτως δικαιολογημένο θόρυβο που προκλήθηκε στα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά στον δράστη βιασμού και αποπλάνησης παιδιού", η Εισαγγελία αναφέρει τα εξής:

"Στις 25.8.2014 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας δικογραφία, που αφορούσε στον βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε αμέσως στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη. Την 23.9.2014 η δικογραφία επανήλθε στην Υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για την διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014.

Για τον λόγο αυτόν και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα, προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη".

Image
Εισαγγελία: Η δικογραφία για τον 40χρονο βιαστή μάς ήρθε με ταχυδρομείο

ZENITH