Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για τους βανδαλισμούς στο ΑΠΘ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους βανδαλισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τους βανδαλισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Κατά τη διάρκεια πάρτι που διοργάνωσαν εξωπανεπιστημιακοί, την περασμένη Παρασκευή, άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αμφιθέατρο, σε κοινόχρηστους χώρους και σε αίθουσες της σχολής τις οποίες παραβίασαν, σπάζοντας τις κλειδαριές.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα των "διακεκριμένων φθορών" και σ' αυτό το πλαίσιο θα κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος του τμήματος  Αρχιτεκτόνων κι άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Σε πρώτη φάση, οι εισαγγελικές αρχές θα διερευνήσουν ποιος διοργάνωσε το πάρτι και αν υπήρχε σχετική άδεια από τη διοίκηση της σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κακάλη δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ενώ η αστυνομία δήλωσε άγνοια  για το περιστατικό το οποίο γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Νίκος Καλογήρου. Με δηλώσεις του, διευκρίνισε ότι είναι πολλοστή φορά, που ο ίδιος, οι συνάδελφοί του και οι φοιτητές αντικρίζουν τέτοιες εικόνες, επιστρέφοντας στη Σχολή, ύστερα από Σαββατοκύριακο και αργίες. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι βάνδαλοι δεν ανήκουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

ZENITH