Skip to main content

Εισβολή στη Σύγκλητο του ΑΠΘ - Δύο τραυματίες (upd)

Ομάδα περίπου 100 φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου, τραυματίζοντας δύο φύλακες. Υπό κατάληψη το κτήριο Διοίκησης.

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, καθώς ομάδα περίπου 100 φοιτητών εισέβαλε βιαίως στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυμάτισαν δύο φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, με έναν εξ αυτών να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέλη της Συγκλήτου ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Περίπου στο 8 το βράδυ έγινε προσπάθεια να εκκενωθεί το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου. Πράγματια, έπειτα από διαπραγματεύσεις οι φοιτητές κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου.

Ωστοσο, οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου στον 7ο όροφο παρέμεναν εγκλωβισμένοι, καθώς οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την πόρτα, προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην κλειδαριά, που μπλόκαρε, γι' αυτό και κλήθηκε κλειδαράς ο οποίος έλυσε το πρόβλημα. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι και τα μέλη της Συγκλήτου αποχώρησαν από το Κτήριο Διοίκησης, μετά από αυτή την ιδιότυπη ομηρία τους.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Αργότερα, και αφού αποχώρησαν με ασφάλεια προσωπικό, εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου από το κτήριο Διοίκησης, αυτό κατελήφθη από ομάδα φοιτητών.

τελευταία ενημέρωση 22:01

ZENITH