Skip to main content

Έκαστος στο είδος του…

Σαν να μη τρέχει τίποτε, για το Δήμαρχο Παπαγεωργοπουλο, παρά τις πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Γκιουλέκα να τον διαδέχεται στο πόστο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης! Συνεχίζει να κάνει …σχέδια
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Σαν να μη τρέχει τίποτε, για το Δήμαρχο Παπαγεωργοπουλο, παρά τις πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Γκιουλέκα να τον διαδέχεται στο πόστο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης! Δεν φαίνεται να τον απασχολεί ο βομβαρδισμός ψιθύρων που τον «βγάζουν» σηκωτό από την καρέκλα του και ούτε να πτοείται. Αντίθετα συνεχίζει να κάνει …σχέδια, στο παρά πέντε των εκλογών, παρουσιάζοντας μελέτη ανάπλασης της περιοχής των Λαχανόκηπων* (Βυρσοδεψεία), έργο που είχε στο μυαλό του εδώ και χρόνια! Με τον τρόπο αυτό, «ανακοινώνει» προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και σ΄ όποιον αρέσει.

Στην συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε ο Δήμαρχος, διότι ανήκει σε εκείνους τους πολιτικούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι εκτός των επικοινωνιακών ή άλλων ανούσιων πλεονεκτημάτων, εκείνο που στην πραγματικότητα μετράει για το δημότη και ψηφοφόρο είναι το… ταμείο των έργων. Είναι δε βέβαιος ότι για το άλλο…ταμείο, αυτό που άδειασε ο Σαξώνης, είναι θέμα χρόνου να αποφανθεί η δικαιοσύνη ότι… δεν εμπλέκεται μέλος της διοίκησής του!

«Το δυσμενές κλίμα για την υποψηφιότητα Παπαγεωργοπουλου στα… ΜΜΕ θα το αντιστρέψει η πολιτική ζωή του τόπου και η ίδια η πραγματικότητα», μου είπε στενός συνεργάτης του δημάρχου. Από τη μια οι υφυπουργοί με έδρα τη Θεσσαλονίκη ψάχνουν ακόμη το λόγο ύπαρξής τους, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και από την άλλη ο Νομάρχης Ψωμιάδης δεν ακούγεται πολύ (λόγω απογοήτευσης από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), ενώ οι βουλευτές της ΝΔ έχουν κρυφτεί σε λαγούμια για να μη «φάνε ντομάτες»

Αντίθετα αυτός ετοιμάζεται να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και μάλιστα κρατώντας στα χέρια του μελέτες και έργα. Πάντως στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, στο Δημοτικό Συμβούλιο- όπου έγινε η παρουσίαση της ανάπλασης των Βυρσοδεψείων, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος, ίσως γιατί υπήρξαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που επικρότησαν την πρωτοβουλία του για ανάπτυξη των λαχανόκηπων. Όμως αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Το περίεργο θα ήταν η ΝΔ – τοπική και κεντρική – να επικροτήσει την πρόσφορα και το έργο του…

*Η ανάπλαση των Βυρσοδεψείων…

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία πρότυπου επιχειρηματικού πάρκου, με πυρήνα τρεις εμβληματικούς πύργους, έκτασης 41 εκταρίων, όπου θα εδρεύουν επιχειρήσεις «έντασης γνώσης», ενώ παράλληλα υπάρχει σχεδιασμός για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, κατοικίες, χώρους πρασίνου και αναψυχής, στάθμευσης κ.τ.λ.

Συγκεκριμένα, η μελέτη εστιάζει στη δημιουργία ενός ενοποιημένου χώρου 21,7 εκταρίων με την σύγκλιση όλων των χώρων, που ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, το δήμο Μενεμένης και σε άλλους φορείς (ΕΣΘ, ΚΥΘ, ΥΕΘΑ, ΟΛΘ) με ταυτόχρονη επίχωση έκτασης 19,3 εκταρίων στην περιοχή της εκβολής του Δενδροποτάμου. Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, με χρονοδιάγραμμα 25 μηνών και προβλεπόμενο κόστος 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε χωροταξικό επίπεδο προβλέπονται 144 στρέμματα ιδιωτικής πολεοδόμησης (γραφεία, καταστήματα, επιχειρήσεις, κατοικίες), 10 στρέμματα για δημόσια κτίρια και 10 στρέμματα για καινοτομικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα προβλέπεται ανάπλαση του θαλάσσιου μετώπου, διαμόρφωση εισόδων και οδικών προσβάσεων. Τέλος, οκτώ εκτάρια γης αποδίδονται σε χώρους αναψυχής και πρασίνου και άλλα οκτώ εκτάρια σε χώρους στάθμευσης.

ZENITH