Skip to main content

Εκατοντάδες συλλήψεις στο Τορόντο μετά τα χθεσινά επεισόδια

Στην προσαγωγή 584 ατόμων ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία του Τορόντο χθες και σήμερα έπειτα από βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας.
Στην προσαγωγή 584 ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία του Τορόντο χθες και σήμερα έπειτα από βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσαν οι αρχές ασφαλείας του Καναδά.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν ειρηνικά, όμως γρήγορα πήραν βίαιη τροπή, όταν ομάδες μασκοφόρων αποσπάστηκαν από το πλήθος και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες, τράπεζες, ενώ έβαλαν φωτιά και σε τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Καναδού πρωθυπουργού Στήβεν Χάρπερ Δημήτρης Σούδας επέρριψε την ευθύνη για τα χθεσινά επεισόδια σε «μία χούφτα χούλιγκανς που επέλεξαν τη βία για να εκφράσουν τις, όπως τις αποκαλούν, διαφορετικές απόψεις τους με τους ηγέτες της G20».

Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σήμερα στο Τορόντο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20. Υποστηρικτές των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν μπροστά από κέντρο προσωρινής κράτησης που έχει στηθεί σε ένα κινηματογραφικό στούντιο, ενώ μια δεύτερη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σε ένα πάρκο, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Τιμ Μπάροουζ, σημειώνοντας ότι οι αρχές αναμένουν την πραγματοποίηση κι άλλων διαδηλώσεων.

ZENITH