Skip to main content

Εκδήλωση μνήμης στο Γεντί Κουλέ

Εκδήλωση μνήμης για το Γεντί Κουλέ, το κάστρο-σύμβολο των αγώνων του λαού μας, διοργανώνουν ο δήμος Συκεών και το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών, στις πρώην φυλακές Επταπυργίου, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις
Εκδήλωση μνήμης για το Γεντί Κουλέ, το κάστρο-σύμβολο των αγώνων του λαού μας, διοργανώνουν ο δήμος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών και το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών, στις πρώην φυλακές Επταπυργίου, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ.

Θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Τα μυστικά του Κάστρου» σε κείμενα, μουσική και σκηνοθεσία του Λευτέρη Αερόπουλου, από τα Μουσικά Σύνολα και τη Θεατρική Ομάδα του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι το υπουργείο Πολιτισμού-9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Για το δήμο Συκεών, στόχος είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους πολιτικούς κρατούμενους όλων των εποχών. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραστεί ο ζωντανός θρύλος της Αντίστασης και επίτιμος δημότης Συκεών Απόστολος Σάντας, ενώ ανειλημμένες υποχρεώσεις δυστυχώς θα κρατήσουν μακριά τον συναγωνιστή του, επίσης επίτιμο συνδημότη μας Μανώλη Γλέζο. Επίσης, έχουν προσκληθεί μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, εκπρόσωποι πολιτικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών φορέων κ.ά.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του Επταπυργίου στις9.30 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ZENITH