Skip to main content

Εκδήλωση «Winning a medal for Europe» του Δήμου Συκεών

Το έργο βασίζεται στη δυναμική του αθλητισμού, με στόχο να εντάξει ενεργά τους πολίτες στις διαδικασίες οικοδόμησης της Ευρώπης.
Τη δυνατότητα στους μετανάστες να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώμες για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνει η ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Συκεών Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Winning a medal for Europe» (Κερδίζονταςένα μετάλλιο για την Ευρώπη).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013» και έχει ως στόχο να εντάξει ενεργά τους πολίτες στις διαδικασίες οικοδόμησης της Ευρώπης.

O δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης τόνισε ότι η έννοια της συμμετοχής έχει κομβική σημασία για τη διαδικασία  κοινωνικής ενσωμάτωσης των αλλοδαπών. Στόχος είναι η ανάπτυξη δράσεων για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των πολιτών που προέρχονται από τρίτες χώρες, μέσω των ειδικών υπηρεσιών του δήμου για την υποδοχή και υποστήριξη των μεταναστών.

Στο πλαίσιο του έργου «Κερδίζοντας ένα μετάλλιο για την Ευρώπη» διοργανώνεται Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, μεταξύ ομάδων των χωρών-εταίρων (Συκεών, Κύπρου, Ισπανίας, Ιταλίας).

ZENITH