Skip to main content

Έκδοση ομολόγου σε δολάριο σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ

Η χώρα μας θα ζητήσει από την αγορά δάνεια ύψους 11,6 δισ. ευρώ το Μάιο, καθώς και 20,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, όπως υπογράμμισε στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου.
Σε έκδοση ομόλογου σε δολάριο τους επόμενους μήνες αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρος Χριστοδούλου. Ο κ. Χριστοδούλου γνωστοποίησε ότι οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για τον μήνα Απρίλιο είναι καλυμμένες και ότι η χώρα μας πρέπει να πάρει δάνεια ύψους 11,6 δισ. ευρώ για τον Μάιο, καθώς και 20,4 δισ. ευρώ για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρόσφατης έκδοσης του επταετούςομολόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημείωσε ότι η έκδοση καλύφθηκεσε διάστημα τριών ωρών και εξήγησε ότι τα επταετούς διάρκειας ομόλογαείναι λιγότερο «δημοφιλή» από τα αντίστοιχα τριετούς, πενταετούς ήδεκαετούς διάρκειας και απευθύνονται σε πιο «στοχευμένο» κοινό.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η έκδοση επηρεάστηκε τόσο από την υποτονικότητα της εορταστικής περιόδου, σε Ελλάδα και Ευρώπη όσο και από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του α΄τριμήνου.

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ακόμη ότι αναμένει υποχώρηση του spread μέσα στο καλοκαίρι στα επίπεδα των 250 μονάδων βάσης.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει τον τρίτο υψηλότερο μέσο όρο ωρίμανσης χρέους στην Ε.Ε., μετά τη Μ. Βρετανία και την Αυστρία.

ZENITH