Skip to main content

Έκδοση στη Γερμανία πράκτορα της Μοσάντ

Δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση στη Γερμανία, όπου θα δικαστεί, ενός πράκτορα της Μοσάντ που ενέχεται στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι.
Πολωνικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα πως ένας φερόμενος πράκτορας της Μοσάντ, που συνελήφθη στην Βαρσοβία και σχετίζεται με την υπόθεση δολοφονίας στελέχους της οργάνωσης Χαμάς στο Ντουμπάι, πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία και να συνεχιστεί εκεί η δίκη του.

Πρόκειται για τον Ούρι Μπρόντσκι, ισραηλινό πολίτη που θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε για να πλαστογραφηθεί ένα γερμανικό διαβατήριο που χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλα, στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ Μαμπούχ, τον Ιανουάριο σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι.

Ο Μπρόντσκι έκρυβε το πρόσωπό του από τους φωτογράφους, καθώς οδηγούνταν στην αίθουσα του δικαστηρίου συνοδευόμενος από επτά αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής. Η δίκη του γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Η πολωνική απόφαση για έκδοση του κατηγορούμενου στη Γερμανία, απ’ όπου είχε εκδοθεί ένταλμα κατά όλων των ενεχόμενων στη δολοφονία, έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του Ισραήλ που ζήτησε να δικαστεί ο Μπρόντσκι στο Ισραήλ, αλλά δημιουργεί και ένα πρόβλημα μεταξύ των δύο συμμάχων, του Ισραήλ και της Γερμανίας.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε πάντως ότι δεν πιστεύει πως η υπόθεση θα διαταράξει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ.

ZENITH