Skip to main content

«Εκεχειρία» με τη Γερμανία ζητεί ο Βαρουφάκης

«Εκεχειρία» με τους Γερμανούς ζητεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εκεχειρία» με τους Γερμανούς ζητεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επιχειρώντας, έτσι, να ρίξει τους διαρκώς εντεινόμενους το τελευταίο διάστημα τόνους μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Ο κ. Βαρουφάκης, παραθέτοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, υποστηρίζει στο άρθρο του πως τη συγκεκριμένη κόντρα τροφοδοτούν όσοι αντιμάχονται τη Γηραιά Ήπειρο. «Πρόκειται για ένα "τοξικό παιχνίδι" από την πλευρά των πολέμιων της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, έπειτα από το σάλο που ξέσπασε στη Γερμανία με το προτεταμένο δάκτυλο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ μετά τη συνέντευξή του στο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, o Γιάννης Βαρουφάκης ανοίγει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση της κρίσης και καλεί Αθήνα και Βερολίνο να αφήσουν στην άκρη τις προσβολές.  

«Οι μόνο που κερδίζουν απ΄αυτή την αντιπαράθεση είναι οι εχθροί της Ευρώπης κι αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει», επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει πως η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανείζεται. «Το γεγονός είναι  Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανειστεί χρήματα από την Γερμανία ή από άλλες χώρες από την στιγμή που το χρέος της χώρας μας δεν ήταν διαχειρίσιμο», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.
 

ZENITH