Skip to main content

Έκκληση ΕΣΘ προς τους τελωνειακούς

Έκκληση προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους να αναστείλουν άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωσή του.
Έκκληση προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους να αναστείλουν άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους - οι οποίες σύμφωνα με εξαγγελίες τους θα συνεχιστούν έως τις 24 Φεβρουαρίου -, ώστε να αποφευχθούν «οι τρομακτικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία», απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει δεχθεί σωρεία διαμαρτυριών από επιχειρήσεις-μέλη του, λόγω της κλιμάκωσης της απεργίας των τελωνειακών.

«Σε μια περίοδο, όπου ο ελληνικός λαός καλείται να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας, η οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας διαταράσσεται ανεπανόρθωτα, λόγω ακραίων τακτικών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους σ’ αυτές και το κοινωνικό σύνολο», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, επιβαρύνει περαιτέρω τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας,  επηρεάζοντας δραματικά τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τη διακίνηση των εμπορευμάτων και επιτείνει την αγωνία των επιχειρήσεων, οι οποίες βιώνουν, ήδη, τις επιπτώσεις λόγω της οικονομικής ύφεσης, καταγράφοντας ζημίες που μπορούν να κλονίσουν ακόμη και την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Στην πλέον ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, όπου απαιτείται κοινή προσπάθεια, συναίνεση, συνεργασία και υπευθυνότητα, από το σύνολο του ελληνικού λαού, για  την έξοδο από το «τούνελ» της οικονομικής κρίσης, η οικονομία μας υφίσταται ζημίες εκατομμυρίων ευρώ, λόγω τακτικών στη διεκδίκηση αιτημάτων μεμονωμένων συμφερόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ZENITH