Skip to main content

Έκκληση για καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων του Κόλπου

Οι ελεγκτικές αρχές του τραπεζικού τομέα στις ΗΠΑ έκαναν έκκληση στις αμερικανικές τράπεζες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στην κατάσταση των πελατών τους που έχουν πληγεί από τις συνέπει
Οι ελεγκτικές αρχές του τραπεζικού τομέα στις ΗΠΑ έκαναν έκκληση στις αμερικανικές τράπεζες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στην κατάσταση των πελατών τους που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πετρελαϊκής μόλυνσης στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού.

"Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενθαρρύνονται να συνεργασθούν με τους πελάτες τους και να εξετάσουν μέτρα για να βοηθήσουν τους πληγέντες αξιόπιστους πελάτες τους", τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν των έξι ελεγκτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Ομοσπονδιακή τράπεζα Fed.

Οι ελεγκτές συμβουλεύουν τις τράπεζες να σκεφθούν την εφαρμογή μίας αναστολής της επιβολής πανωτοκιών σε περιπτώσεις καθυστέρησης πληρωμών και τις ποινές σε προαναλήψεις κλειστών προθεσμιακών λογαριασμών, την έγκριση νέων δανείων, κατά προτίμηση με μικρότερο επιτόκιο, ή ακόμη αναδιαπραγμάτευση των προθεσμιών λήξης του επί τη βάσει του χρονοδιαγράμματος των αποζημιώσεων των πληγέντων που αναμένονται από την πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ.

"Τέτοια μέτρα μπορεί να βοηθήσουν τους πελάτες τους να ξανασταθούν στα πόδια τους οικονομικά και να βρεθούν σε καλύτερες συνθήκες για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Στις πληγείσες περιοχές, αυτές οι προσπάθειες ενδέχεται να συμβάλλουν στην υγεία της τοπικής οικονομίας και στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των τραπεζών και των πελατών τους", τονίζουν οι έξι ελεγκτικές αρχές.

ZENITH