Skip to main content

Έκκληση Μέρκελ στους ψηφοφόρους να στηρίξουν το συντηρητικό στρατόπεδο

«Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα βγούμε γρήγορα από την οικονομική κρίση», τόνισε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε χιλιάδες οπαδούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.
Λίγο πριν από τη διεξαγωγή των γερμανικών βουλευτικών εκλογών, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν το συντηρητικό στρατόπεδο για να βγει η χώρα από τη σοβαρότερη ύφεση της μεταπολεμικής ιστορίας της.
«Πρέπει ν΄αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα βγούμε γρήγορα από την οικονομική κρίση», τόνισε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε χιλιάδες οπαδούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατά την επιστροφή της από τη σύνοδο της G20 στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

«Είμαστε το μόνο κόμμα στη Γερμανία που εφαρμόζει μια συνετή οικονομική πολιτική, αλληλέγγυα στους πιο αδύναμους», διαβεβαίωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά την 30λεπτη ομιλία της στη διάρκεια της οποίας δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στον κύριο αντίπαλό της, τον σοδιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ.

«Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σ΄αυτόν τον νέο προσανατολισμό» υπογράμμισε η Μέρκελ εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την επιθυμία της για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους φιλελεύθερους του FDP.

 

ZENITH