Skip to main content

Έκκληση Παπακωνσταντίνου στην ...«Α’ Εθνική των Ελλήνων επιχειρηματιών»

Σε πανστρατιά, που ως στόχο έχει να αφυπνίσει συνειδήσεις, καλεί η κυβέρνηση τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν. Σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.
Σε πανστρατιά, που ως στόχο έχει να αφυπνίσει συνειδήσεις, καλεί η κυβέρνηση τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν. Σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, αυτή η προσπάθεια κλιμακώνεται συνεχώς. Χθες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ονόματα της χώρας μας. Και να τους αποστείλει μήνυμα αφύπνισης. Συνομιλητές του; Μεταξύ άλλων, οι κ. Δασκαλόπουλος, Βάρδας, Μίχαλος, Αγγελόπουλος, Βενιάμης, Μαρινάκης, Οικονόμου, Μαρτίνος, Καρνέσης, Κόβας, Πατέρας, Προκοπίου, Λασκαρίδης, Κυριακόπουλος, Μυτιληναίος, Καλλιτσάντσης, Μαντωνανάκης, Διβάνης, Λεωνίδας Μπόμπολας, Χαραγκιώνης, Λαβίδας, Μήτσης, Δούρος, Μπελλές.

Όπως εύστοχα έλεγαν από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, «σχεδόν ολόκληρη η Α’ Εθνική της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας». Ανάλογες τέτοιες δυνατότητες θα επιχειρηθεί να βρεθούν κι άλλες και στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αξιοποιηθούν όλες οι ευκαιρίες που θα του παρουσιασθούν. Στο μέγαρο της οδού Νίκης κοινή είναι η αίσθηση ότι αν αλλάξει η ψυχολογία πρώτα στους επιχειρηματίες και μετά στους καταναλωτές, τότε θα αλλάξει άρδην και το συνολικό κλίμα για την ελληνική οικονομία. Κι αυτό φαίνεται να είναι τώρα το μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Οικονομικών ειδικότερα και την κυβέρνηση γενικότερα.

ZENITH