Skip to main content

Έκκληση Σόιμπλε για μείωση ελλείμματος στην ευρωζώνη

Έκκληση προς τα κράτη της Ευρωζώνης για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηματοοικονομικών αγορών, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Έκκληση προς τα κράτη της ευρωζώνης για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των χρηματοοικονομικών αγορών, που, όπως είπε, δεν έχουν πειστεί ακόμη για την υγεία των δημοσιονομικών της ευρωζώνης, απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν έχουμε ακόμα πείσει πραγματικά τις αγορές, καθώς έχουμε δει το ευρώ να υποχωρεί περαιτέρω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα σε όλα τα μέλη της ευρωζώνης», δήλωσε ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Όταν ρωτήθηκε για τις παρατηρήσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, που αμφισβήτησε δημόσια τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, ο Σόιμπλε απάντησε ότι «δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό ήταν το φρονιμότερο σχόλιο που μπορούσε να κάνει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εισάγει ένα φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών κατόπιν παγκόσμιας, αν και οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι μικρές.

«Αν αυτό μπορεί να συμφωνηθεί παγκοσμίως, τότε μπορούμε να το εφαρμόσουμε αλλά κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία, θα το δούμε στη διάσκεψη των ηγετών της G20, τον Ιούνιο στον Καναδά. Ωστόσο, οι πιθανότητες να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία είναι μικρές», ανέφερε.

ZENITH