Skip to main content

Έκκληση Τρισέ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης

Έκκληση για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η οποία θα επιτρέψει στις χώρες της ευρωζώνης να βγουν από τη δημοσιονομική κρίση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Στην Ελληνική δημοσιονομική κρίση, στις επιπτώσεις που επέφερε στο σύνολο τηςζώνης του ευρώ, αλλά και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ομιλία του στη Φραγκφούρτη, και τόνισε πως: «Είναι κρίμα που χρειάσθηκε μια κρίση, για να το συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η οποία θα επιτρέψει στις χώρες της ευρωζώνης να βγουν από τη δημοσιονομική κρίση. «Ορισμένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι η λύση στα προβλήματά μας βρίσκεται στην περισσότερη -και όχι λιγότερη- ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτή» υπογράμμισε.

«Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών που μοιράζονται το ίδιο νόμισμα. Η περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι επίσης προς το συμφέρον των χωρών που συμμετέχουν σ΄αυτήν και των πολιτών τους», πρόσθεσε ο Τρισέ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί θα επιτρέψουν στη ζώνη του ευρώ την έξοδο από την κρίση «με ένα πολιτικό πλαίσιο σαφώς καλύτερο και σταθερότερο από αυτό που είχαμε, όταν άρχισε η κρίση».

ZENITH