Skip to main content

Έκλεισε η συμφωνία Ελλάδας - ΔΝΤ - Ευρωζώνης!

Μετά τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προχθές το βράδυ, με παρέμβασή του, ξεκαθάρισε ότι «δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις», σήμερα είναι η σειρά του πρωθυπουργού να πάρει το
Μετά τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος προχθές το βράδυ, με παρέμβασή του, ξεκαθάρισε ότι «δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις», σήμερα είναι η σειρά του πρωθυπουργού να πάρει το λόγο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη τύπου, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται ακόμα και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.  Σε τί θα συνίσταται η τελευταία; Ακόμα και στην ανακοίνωση της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωζώνη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική συμφωνία έχει οριστικοποιηθεί - κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει ήδη από την Τρίτη ο κ. Παπακωνσταντίνου - καθώς έκλεισαν και οι όποιες λεπτομέρειες παρέμεναν έωλες. Το περιεχόμενό της κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό για ευνόητους λόγους, αν και στελέχη που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν ότι οι προβλέψεις του «θα δώσουν, σε πολλούς να καταλάβουν τι σημαίνει η έλευση του ΔΝΤ στη χώρα μας». Τόσο σε επίπεδο αμοιβών όσο και σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι σήμερα που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα το περιεχόμενο της συμφωνίας να οριστικοποιηθεί το πέρασμα στη νέα εποχή, που σηματοδοτείται από την εμπλοκή του Ταμείου στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

ZENITH