Skip to main content

Εκστρατεία ενημέρωσης των μεγάλων ΜΜΕ

Γνωστοί τραπεζίτες μεταβαίνουν από σήμερα στο Λονδίνο για να συναντηθούν με στελέχη των Financial Times, της Wall Street Journal, του Reuters και του Economist.
Μια μεγάλη προσπάθεια να επικοινωνηθεί το αισιόδοξο σενάριο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας - γιατί υπάρχει και τέτοιο - αναλαμβάνουν μέσα στις επόμενες ώρες ελληνικές τράπεζες και κορυφαία τραπεζικά στελέχη με τις ευλογίες του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται η Voria.gr, από σήμερα το πρωί τρία κορυφαία στελέχη της Eurobank Efg και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Νίκος Νανόπουλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Καραμούζης και ο επικεφαλής του Τμήματος Αναλύσεων της τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα βρίσκονται στο Λονδίνο, όπου θα έχουν επαφές με επιτελικά στελέχη μεγάλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Συγκεκριμένα, θα συναντηθούν συντακτικές ομάδες (κι όχι απλώς μεμονωμένους συντάκτες) από τους Financial Times, τη Wall Street Journal, το Reuters και τον Economist.

Οι επαφές έχουν οριστικοποιηθεί, ενώ υπό συζήτηση τελεί αν κατά την εκεί παρουσία του επιτελείου της τράπεζας του ομίλου Λάτση θα γίνουν επαφές και με διαχειριστές μεγάλων επενδυτικών funds. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι focus θα γίνει κυρίως στους opinion leaders των μεγάλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, καθώς κοινή είναι η αίσθηση στον τραπεζικό τομέα ότι το θέμα είναι εθνικό και γ’ αυτό προέχει. Άλλωστε, το γεγονός ότι στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης της ίδιας έκθεσης το "παρών" έδωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαρτυρά του λόγου το αληθές.

ZENITH