Skip to main content

Εκστρατεία Τσίπρα ενάντια στη Μέρκελ, βλέπει η Bild

Δημιουργία νοτιοευρωπαϊκού μετώπου κατά της πολιτικής που χαράσσει η Άνγκελα Μέρκελ, οργανώνει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Δημιουργία νοτιοευρωπαϊκού μετώπου κατά της πολιτικής που χαράσσει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, οργανώνει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Τιτλοφορώντας άρθρο της «Ο Τσίπρας οργανώνει εκστρατεία αντι-Μέρκελ», η εφημερίδα εκτιμά πως οι «πραγματικές προθέσεις» του επικεφαλής της κυβερνώσας, πλέον, παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στέκονται ενάντια στο Βερολίνο και τις πολιτικές επιλογές της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη.

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας κινείται με ταχείς ρυθμούς», γράφει η Bild, επισημαίνοντας το γεγονός πως ένωσε τις δυνάμεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιλέγει τους υπουργούς του και μέσα στην εβδομάδα ξεκινά επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, «το σχέδιό του είναι να η δημιουργία μίας συμμαχίας που θα απαρτίζεται από χώρες του ευρωπαϊκού νότου κατά της Γερμανίας».

Στην «εκστρατεία αντι-Μέρκελ», ο νέος πρωθυπουργός, όπως τονίζει το δημοσίευμα, «τείνει χείρα φιλίας στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία».

Εντούτοις, σε ό,τι αφορά τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ, ο γερμανικός Τύπος υποστηρίζει ότι απέφυγε να έχει απευθείας συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές,  και πως προτίμησε να του αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα.  

 

ZENITH