Skip to main content

ΕΚΤ: Εκτονώθηκε η κατάσταση για την Ελλάδα

Την άποψή του ότι «η δύσκολη κατάσταση (για την Ελλάδα) σαφώς εκτονώθηκε μετά τη συμφωνία του σαββατοκύριακου» , εξέφρασε το μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ.
Την άποψή του ότι «η δύσκολη κατάσταση (για την Ελλάδα) σαφώς εκτονώθηκε μετά τη συμφωνία του σαββατοκύριακου», εξέφρασε το μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης,  ο Νοβότνι έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ δήλωσε ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από ΕΕ-ΔΝΤ  «εξουδετέρωσε σαφώς μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση», ενώ κατά την άποψη της ΕΚΤ, η απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών θα επιτρέψει «να βοηθηθεί η Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της», κυρίως, όπως εκτιμά, εμποδίζοντας τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. «Είμαστε πεπεισμένοι πως ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί», διαβεβαίωσε ο Νοβότνι.

Εξάλλου, απολύτως αναγκαία χαρακτήρισε τη συμφωνία για εξειδίκευση του μηχανισμού ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, Άνχελ Φερνάντεζ Ορντόνεζ.

ZENITH