Skip to main content

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την κρίση

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε δεύτερη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.
Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει σε δεύτερη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα. Πρόκειται για ένα μάλλον ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, ούτως ή άλλως, αυτά τα οποία συμβαίνουν στην ΕΕ τον τελευταίο καιρό είναι όλα πρωτόγνωρα.

Επισήμως, το θέμα της συνόδου είναι γενικό και ..ευρωπαϊκό. Ανεπισήμως, όμως, θεωρείται δεδομένο ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και στο ενδεχόμενο μετάδοσης του «ελληνικού ιού» σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο και όχι μόνο.

Αρκεί να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ, στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης, εξελίχθηκε μια από τις δραματικότερες συνεδριάσεις λόγω των φόβων για επέκταση της ελληνικής κρίσης διεθνώς. Όλα αυτά αναμένεται ότι θα απασχολήσουν και τη σημερινή σύνοδο, η οποία αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
 
Εξάλλου, η δεύτερη έκτακτη σύνοδος του Εurogroup στις Βρυξέλλες σήμερα το βράδυ καλείται να δώσει το τελικό οk για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας την ίδια στιγμή που οι αγορές κεφαλαίου δείχνουν την έμπρακτη αμφισβήτησή τους για την αποτελεσματικότητα του πακέτου.

ZENITH