Skip to main content

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Κύμα κακοκαιρίας θα κάνει την εμφάνισή του και θα πλήξει κυρίως τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο , τη Μακεδονία και πιθανώς τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία
Σταδιακή επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. Οι περιοχές στις οποίες θα κάνει την εμφάνισή του το κύμα κακοκαιρίας είναι κυρίως: τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η ΒορειοδυτικήΠελοπόννησος, η Μακεδονία και πιθανώς η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία.Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ.

Σύμφωνα με το εν λόγω δελτίο: «Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα, το βόρειο Αιγαίο και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι με ένταση έως 8 μποφόρ.

»Την Τετάρτη, τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν».

Ήδη, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα, εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Για τους παραπάνω λόγους προείνεται να ληφθούν από τους πολίτες τα απαραίτητα Μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

ZENITH