Skip to main content

Εκτελέστηκε γιατρός για δολοφονία οκτώ παιδιών στη Κίνα

Εκτελέστηκε σήμερα από τις αρχές στη νοτιοανατολική επαρχία Φούτζιαν της Κίνας πρώην γιατρός που είχε καταδικαστεί για τις δολοφονίες οκτώ παιδιών που παρακολουθούσαν πρωτοβάθμια σχολεία.
Εκτελέστηκε σήμερα από τις αρχές στη νοτιοανατολική επαρχία Φούτζιαν της Κίνας πρώην γιατρός που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τις δολοφονίες οκτώ παιδιών που παρακολουθούσαν πρωτοβάθμια σχολεία, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

Ο Ζιένγκ Μίνσενγκ, 41 ετών, είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε από πρόθεση οκτώ παιδιά μέχρι θανάτου και τραυμάτισε άλλα πέντε στις 23 Μαρτίου, στην πύλη του πειραματικού πρωτοβάθμιου σχολείου Νάνπινγκ, στην ομώνυμη πόλη της επαρχίας Φούτζιαν.

Ο Ζιένγκ εκτελέστηκε με τουφεκισμό από εκτελεστικό απόσπασμα μετά την επικύρωση της ποινής του από ανώτερο δικαστήριο στην επαρχία σε δίωρη διαδικασία εξέτασης της έφεσης που υπέβαλε στις 20 Απριλίου, σύμφωνα με ημιεπίσημη ειδησεογραφική υπηρεσία.

Δικαστήριο στη Νάνπινγκ είχε καταδικάσει το Ζιένγκ σε θάνατο στις 8 Απριλίου μετά από τετράωρη διαδικασία που έγινε 16 ημέρες μετά τις δολοφονίες των παιδιών.

Ο άγαμος πρώην κοινοτικός γιατρός είπε στους αστυνομικούς ότι οδηγήθηκε στην πράξη του λόγω της απόγνωσης που ένοιωθε για τις αποτυχίες του στην επαγγελματική ζωή, στην οικογενειακή του ζωή και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς οι αποτυχίες του τον έκαναν να πιστεύει ότι η ζωή του «δεν είχε νόημα».

Ο Ζιένγκ δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

ZENITH