Skip to main content

ΕΚΘ: 11ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου

Ο Τομέας Πολιτισμού και η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου.
Ο Τομέας Πολιτισμού και η Λέσχη Κινηματογράφου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 11ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου.

Το 11ο Πανόραμα του Ε.Κ.Θ θα διεξαχθεί το τετραήμερο 10-13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα προβολών του Ε.Κ.Θ «Αβραάμ Μπεναρόγια» (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου – ισόγειο).

Φέτος εγκρίθηκαν από την προκριματική επιτροπή και θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του 11ου Πανοράματος 32 συμμετοχές ανεξάρτητων δημιουργών: 9 από την Ελλάδα, 4 από την Ισπανία, 3 από την Γαλλία, 2 από την Ελβετία, 1 από τη Γερμανία, 2 συμπαραγωγές Γερμανίας-Πολωνίας, 2 συμπαραγωγές Γερμανίας-Ελλάδας-Βελγίου, 1 συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας, 1 συμπαραγωγή Μ. Βρετανίας-Μπελίζ-Γαλλίας, 2 συμμετοχές από την Ουγγαρία, 3 συμμετοχές από τη Βοσνία-Εργζεγοβίνη και 2 ταινίες από την Ινδία. Οι κατηγορίες των συμμετοχών καλύπτουν όλα σχεδόν τα κινηματογραφικά είδη. Λαμβάνουν μέρος 13 ταινίες Μυθοπλασίας, 7 ταινίες Ντοκιμαντέρ, 4 ταινίες Πειραματικού Ντοκιμαντέρ, 2 ταινίες Οικολογικού Ντοκιμαντέρ, 2 ταινίες Πειραματικές και 3 ταινίες Video Art.

Φέτος τιμώμενος σκηνοθέτης είναι ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Μαραγκός, ο οποίος,  στο πλαίσιο του 11ου Πανοράματος Ε.Κ.Θ  στις  12 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00,  θα βραβευτεί για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Οι απονομές βραβείων για την καλύτερη ελληνική ταινία και την καλύτερη ξένη ταινία θα γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά από ώρα 18.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ZENITH