Skip to main content

ΕΚΘ: Οι απολυμένοι της Siemens να διοριστούν στο δημόσιο

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να υλοποιηθεί το ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης, που αφορά στους 220 πρώην εργαζομένων της SIEMENS, ζητά το εργατοϋπαλληλικό
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να ενεργοποιηθεί και να υλοποιηθεί το ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης, που αφορά στην επανένταξη στην αγορά εργασίας των 220 πρώην εργαζομένων της SIEMENS, ζητά το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) με επιστολή του.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΘ ζητάει να αρθεί η αδικία που προκάλεσε η τροποποίηση της  διάταξης του ν.2190/1994 και ειδικότερα το άρθρο 14 παρ.2 περ.κά, που ορίζει τα εξής: «κα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε εκτέλεση ειδικού προγράμματος απασχόλησης, που προκηρύσσεται και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού διενεργείται σύμφωνα με τους όρους, τη διαδικασία και τα κριτήρια που καθορίζονται στα προγράμματα αυτά».

Με αυτή τη διάταξη δινόταν η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης των πρώην εργαζομένων της SIEMENS μεταξύ άλλων και στις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄βαθμού και στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ωστόσο, η διάταξη υπέστη τροποποίηση και πλέον ορίζει τα εξής: «ιη. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε εκτέλεση ειδικού προγράμματος απασχόλησης ανέργων ΑμεΑ, που προκηρύσσεται και επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ».

ZENITH