Skip to main content

Εκθέσεις - φωτιά για την ΕΡΤ

Αλόγιστη σπατάλη δημόσιου χρήματος, κακοδιοίκηση και αδιαφάνεια καταδεικνύουν τα πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και συγκεκριμένα κατά την περίοδο της διοίκη
Αλόγιστη σπατάλη δημόσιου χρήματος, κακοδιοίκηση και αδιαφάνεια καταδεικνύουν τα πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και συγκεκριμένα κατά την περίοδο της διοίκησης Παναγόπουλου.

Οι εκθέσεις διαβιβάστηκαν ήδη στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Οι επιθεωρητές ζητούν την άσκηση πειθαρχικών διώξεων εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ σε βάρος των οποίων προκύπτουν ευθύνες.

Τα πορίσματα παραδόθηκαν και στον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΡΤ προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, στα πορίσματά τους οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης διαπιστώνουν παράνομες χορηγήσεις σε ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ, αλλά και καταβολές μπόνους, παράνομες αναθέσεις με τη μέθοδο της κατάτμησης για τηλεοπτικά σήματα και γραφιστικές εφαρμογές, παραγωγές και αμοιβές τεχνικών συμβούλων.

Χαρακτηρίζουν μη νόμιμη την πρόσληψη νομικού συμβούλου-προϊσταμένου της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ και ξεκαθαρίζουν ότι για σειρά συμβάσεων έργου με εξωτερικούς συνεργάτες και προσωπικό ειδικών θέσεων δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις.

Στις διαπιστώσεις τους οι ελεγκτές σημειώνουν ότι το 2005 και το 2006 χορηγήθηκαν σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ ως πάγιες προκαταβολές ποσά 48.000 ευρώ και 98.000 ευρώ, χωρίς όμως να δικαιολογούνται, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε καμία πληρωμή δαπάνης.

Το 2007 και το 2008 χορηγήθηκαν σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ προκαταβολές 98.000 ευρώ και 80.000 ευρώ χωρίς να δικαιολογούνται, αφού δεν πραγματοποιήθηκε καμία πληρωμή δαπάνης.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές την τριετία 2006-2008 δόθηκαν μπόνους 2.329.867 ευρώ, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους.

ZENITH