Skip to main content

Εκτός ελέγχου η ανεργία με την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας

Πριν καλά - καλά στεγνώσει το... μελάνι από την τελευταία δημοσίευση της Voria.gr σχετικά με το ενδεχόμενο της περαιτέρω εκτίναξης του δείκτη της ανεργίας στη χώρα, ήρθαν τα τελευταία επίσημα στατιστι
Πριν καλά - καλά στεγνώσει το... μελάνι από την τελευταία δημοσίευση (μόλις την Τρίτη) της Voria.gr σχετικά με το ενδεχόμενο της περαιτέρω εκτίναξης του δείκτη της ανεργίας στη χώρα, ήρθαν τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία, για να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκε το τελευταίο έτος έφτασε στις 200.000, γεγονός το οποίο ενισχύει τις ανησυχίες σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στο συγκεκριμένο μέτωπο απ΄ εδώ και στο εξής. Το «μοντέλο της Ισπανίας», στο οποίο αναφέρονταν αρμόδιες πηγές μιλώντας στη Voria.gr, θέλοντας να περιγράψουν την κατάσταση, φαίνεται να είναι περισσότερο πιθανό από κάθε άλλη φορά, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μερίδα του λέοντος σε αυτές τις χαμένες θέσεις εργασίας διεκδικούν το λεκανοπέδιο της Αττικής και η Κεντρική Μακεδονία, που δείχνουν να χτυπιούνται περισσότερο από τις άλλες περιοχές από τη μάστιγα της ανεργίας και να πλήττονται περισσότερο από την εν εξελίξει κρίση. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι η πρόβλεψη για την αναστροφή αυτής της κακής κατάστασης κάνει λόγο για μια πενταετία, την ώρα μάλιστα που η υπόλοιπη Ευρώπη θα βγαίνει από την ύφεση πολύ νωρίτερα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το χάσμα να μεγαλώσει, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα επαληθευτούν οι προβλέψεις εκείνων που έλεγαν εξαρχής (πχ ΟΟΣΑ) ότι το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 μετά από μια... δεκαετία.

ZENITH