Skip to main content

Εκτός ελέγχου οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας

Τιτάνιο καθιστούν το έργο της κυβέρνησης οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που όσο περνά ο χρόνος αυξάνονται και δείχνουν μη διαχειρίσιμες.

Εκτός ελέγχου δείχνουν να είναι πλέον οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, ενώ όσο περνά ο χρόνος, τόσο αυξάνουν, καθιστώντας το έργο της κυβέρνησης για την εξισορόπηση της κατάστασης, τιτάνιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 20 δις ευρώ στο τέλος του α' εξαμήνου του 2015.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός προδιαθέτει για πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις, τόσο στις αρχές Απριλίου, όταν θα γίνει το πρώτο άτυπο review της τρέχουσας περιόδου, αλλά και για ακόμα δυσκολότερες εκεί γύρω στις αρχές Ιουνίου, όταν θα πρέπει να κλείσει η τετράμηνη παράταση και να αποφασισθεί η επόμενη μέρα για την χώρα μας. Το γεγονός τελεί υπόψη της κυβέρνησης, και ειδικότερα του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και του οικονομικού επιτελείου, που προετοιμάζονται από τώρα.

Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν την προοπτική διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος, κάποια στιγμή προς το τέλος του α' εξαμήνου, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός αν θέλει την επικύρωση της οριστικής συμφωνίας με τους εταίρους ή την οριστική ρήξη, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην έξοδο από το ευρώ.

ZENITH