Skip to main content

Εκτός κρίσης η Βουλγαρία

Τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας προβλέπουν ότι η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας, η χώρα βγαίνει από την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Συμεών Ντιάνκοφ, ο οποίος συναντήθηκε με επιχειρηματίες, στην πόλη Γκάμπροβο.

Τον Απρίλιο, οι βουλγαρικές εξαγωγές σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες αυξήθηκαν κατά 36,7%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη των εξαγωγών από το 2006, τόνισε ο Βούλγαρος υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τον Μάιο η βιομηχανική παραγωγή, για πρώτη φορά από το 2007, αυξήθηκε κατά 0,2% και απέδωσε την αύξηση αυτή στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας και τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2010, το οικογενειακό εισόδημα αυξήθηκε κατά 5,7% σε ετήσια βάση. «Εάν από το ποσοστό αυτό αφαιρέσουμε το 1,3% του πληθωρισμού, αυτό σημαίνει πως το (οικογενειακό) εισόδημα αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο», επεσήμανε ο κ. Ντάνκοφ.

ZENITH