Skip to main content

Εκτός της κυβέρνησης της Αυστραλίας ο Ραντ

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τα βασικά υπουργεία, αλλά με τον προκάτοχό της στην πρωθυπουργία Κέβιν Ραντ να μένει εκτός κυβέρνησης
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ ανακοίνωσε σήμερα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με τα βασικά υπουργεία, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, να παραμένουν στα ίδια πρόσωπα, αλλά με τον προκάτοχό της στην πρωθυπουργία Κέβιν Ραντ να μένει εκτός κυβέρνησης.

Η Γκίλαρντ αντικατέστησε τον Ραντ στις 24 Ιουνίου, αλλά είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να του δώσει ένα σημαντικό υπουργείο στη νέα κυβέρνηση.

Ο ίδιος προσέβλεπε να του ανατεθεί το υπουργείο Εξωτερικών.

Τελικά, όπως είπε η Γκίλαρντ, ο Ραντ θα είναι ευπρόσδεκτος στην κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές.

Ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γουέιν Σουάν παραμένει υπουργός Οικονομικών και ο Μάρτιν Φέργκιουσον παραμένει υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

«Είναι προτιμότερο να γίνει περιορισμένος ανασχηματισμός για να διατηρηθεί η μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα ανάμεσα στα μέλη της ομάδας», είπε η Γκίλαρντ.

Ο Σάιμον Κρέαν, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν υπουργός Εμπορίου, θα αναλάβει τα χαρτοφυλάκια της Παιδείας και των Βιομηχανικών Σχέσεων που κατείχε ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Στέφεν Σμιθ, ο υπουργός Εξωτερικών, αναλαμβάνει και το υπουργείο Εμπορίου.

Δεν προστέθηκαν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ούτε υπήρξαν αποχωρήσεις.

ZENITH