Skip to main content

Εκτόξευση των spreads μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ

Η απόδοση των τριετών ομολόγων εκτινάσσονται σε επίπεδα άνω του 17%, ενώ το 10ετές ομόλογο κυμαίνεται πλέον πάνω από το 11%, μετά το σκηνικό ρήξης που σημειώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Φωτιά πήραν οι αγορές, μετά το σκηνικό ρήξης που διαμορφώθηκε στις δηλώσεις Βαρουφάκη-Ντάισελμπλουμ και την άρον-άρον αποχώρηση του επικεφαλής του Eurogroup από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

Τα όσα είπαν οι δύο άνδρες στις δηλώσεις τους, που φανερώνουν μεγάλη απόκκλιση στις θέσεις Ελλάδας και ευρωζώνης, και κυρίως η κατηγορηματική δήλωση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει με την τρόικα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των διεθνών αγορών, που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται πλέον πάνω από το 11% και συγκεριμένα στο 11,26%, όταν μέσα στην ημέρα έφτασε ακόμη και κάτω από το 10%.

Την ίδια στιγμή και τα τριετή ομόλογα κινούνται ανοδικά με την απόδοσή τους στο 17,6%. Μάλιστα τα 3ετη έγραψαν υψηλό μέχρι το 17,9%.

ZENITH