Skip to main content

Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς στην Ιταλία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό τρένου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Αλτο Αντίτζε της βόρειας Ιταλίας.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό τρένου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Αλτο Αντίτζε της βόρειας Ιταλίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10 ώρα Ελλάδας και ενώ το τρένο κατευθυνόταν προς το Μεράνο.

Σωστικά συνεργεία έχουν μεταβεί στην περιοχή. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 20 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από καθίζηση του εδάφους.

Τελευταία ενημέρωση (12:58)

Επτά νεκροί και είκοσι πέντε τραυματίες, οι πέντε από τους οποίους σοβαρά, είναι σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί στη βόρεια Ιταλία.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι εξαιτίας κατολίσθησης εκτροχιάσθηκε το ένα από τα δυο βαγόνια του μικρού τοπικού τραίνου, στην περιοχή του Μεράνο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Η σιδηροδρομική γραμμή στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα εγκαινιάσθηκε το 2005 και θεωρείται από τις πιο σύγχρονες της χώρας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το βαγόνι που εκτροχιάσθηκε κατρακύλησε σε πλαγιά, δίπλα στις γραμμές και θα έπεφτε σε ποταμό, εάν την πορεία του δε σταματούσαν δυο πεύκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH