Skip to main content

Ελβετικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Σερβία

Το ενδιαφέρον Ελβετών επιχειρηματιών για επενδύσεις στη Σερβία εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ελβετικής κυβέρνησης, που συναντήθηκε στο Νταβός με τον Σέρβο πρωθυπουργό.

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής Sberbank, Herman Gref, είχε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά τη δεύτερη ημέρα της παρουσίας του στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο κ. Βούτσιτς τόνισε τη σημασία της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας, καθώς και το ρόλο της Sberbank σε αυτή.

Η Sberbank, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, που απασχολεί 300.000 άτομα και έχει 110 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, προσέφερε τις υπηρεσίες της προς την κυβέρνηση της Σερβίας, με τη μορφή των προγραμμάτων για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Το θέμα της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η μελλοντική συνεργασία, κρατικά ομόλογα, καθώς και η συνεργασία με την ΕΤΑΑ σε κοινά έργα στη Σερβία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της ελβετικής κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Johann Schneider-Ammann, τον οποίοενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις στη Σερβία, τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και τη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο κ. Βούτσιτς ζήτησε την υποβολή προτάσεων για τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, προκειμένου να γίνει στα πλαίσια του ελβετικού, το οποίο, όπως είπε, είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Κάλεσε ακόμη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ελβετίας για να επισκεφθεί τη Σερβία μαζί με μια αντιπροσωπεία  Ελβετών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα, η οποία έγινε αποδεκτή.

Ο Schneider-Amman, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε συνεχή άνοδο, και πρόσθεσε ότι αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον των Ελβετών επενδυτών στη Σερβία.

πηγή balkans.com

ZENITH