Skip to main content

Ελεγκτές έρχονται και φεύγουν από την Ελλάδα...

Την Δευτέρα, τελικώς, θα ξεκινήσει ο νέος έλεγχος της τριπλής εποπτείας ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, της ελληνικής οικονομίας.
Την Δευτέρα, τελικώς, θα ξεκινήσει ο νέος έλεγχος της τριπλής εποπτείας (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ), της ελληνικής οικονομίας. Οι ελεγκτές θα έρθουν στη χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο, αντί της Πέμπτης, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Στο μικροσκόπιο τους θα ξαναμπούν τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, τα οποία θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της τριμηνιαίας απολογιστικής έρευνας που προβλέπεται από το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκεται, ήδη από τη Δευτέρα, ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, η οποία βρίσκεται εδώ για να δώσει τις τεχνικές συμβουλές για τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοδότησης Τραπεζών. Πρόκειται για τον φορέα, ο οποίος θα κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία θα αντιμετωπίσουν, ενδεχομένως, πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας και δεν θα μπορούν να το αντιμετωπίσουν με άλλον τρόπο (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επιλογή στρατηγικού εταίρου κλπ).

Το εν λόγω Ταμείο θα μπει σε λειτουργία από το τέλος Ιουνίου, αλλά,όπως λένε και οι τραπεζίτες, «αχρείαστο να είναι...».

ZENITH