Skip to main content

Έλεγχος δαπανών προϋπολογισμού από ορκωτούς ελεγκτές

Την καταγραφή του μηχανισμού συλλογής στοιχείων για τα δημόσια έσοδα και έξοδα αναλαμβάνουν ορκωτοί ελεγκτές, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.
Την καταγραφή του μηχανισμού συλλογής στοιχείων για τα δημόσια έσοδα και έξοδα αναλαμβάνουν ορκωτοί ελεγκτές, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι έως το τέλος Σεπτεμβρίου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να δημοσιεύει σε μηνιαία βάση τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού καιανάληψης υποχρεώσεων για όλη τη Γενική Κυβέρνηση.

Ήδη από τα μέσα του προηγούμενου μήνα ενεργοποιήθηκε η συμφωνία συνεργασίας του Δημοσίου με τις εταιρείες ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche, Ernst and Young, ΚPMG, Waterhouse Price Coopers και το Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

Η διάρκεια της σύμβασης συνεργασίας του Δημοσίου με τις ελεγκτικές εταιρείες περιορίζεται μόνο για την εκτέλεση του εφετινού Προϋπολογισμού, δύναται όμως να επεκταθεί.

Βάσει του προγραμματισμού θα τοποθετηθούν δυο άτομα σε κάθε υπουργείο, τα οποία θα βοηθήσουν στην εκπόνηση των τριετών προϋπολογισμών αλλά και στην παρακολούθηση του εφετινού προϋπολογισμού. Ακολούθως, θα τοποθετηθούν ορκωτοί ελεγκτές στα ασφαλιστικά Ταμεία και σε μεγάλα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων.

ZENITH