Skip to main content

Έλεγχος στον Καναδά για τον προϋπολογισμό των συνόδων κορυφής

Η Γενική Ελεγκτής του Καναδά Σίλα Φρέιζερ ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τον αμφιλεγόμενο προϋπολογισμό του 1,1 δισ. δολαρίων για τη διεξαγωγή των συνόδων κορυφής της G8 και της G20, που θα πραγματοποιηθο
Η Γενική Ελεγκτής του Καναδά Σίλα Φρέιζερ (Sheila Fraser) ανακοίνωσε πως το γραφείο της θα εξετάσει τον αμφιλεγόμενο προϋπολογισμό του 1,1 δισ. δολαρίων για τη διεξαγωγή των συνόδων κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) και της ομάδας των Είκοσι (G20), που θα πραγματοποιηθούν στο Οντάριο τον Ιούνιο.

Η Φρέιζερ ικανοποιεί έτσι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Φιλελευθέρων, που ζήτησε τον έλεγχο των εξόδων για τις συνόδους κορυφής αφότου η συντηρητική κυβέρνηση μειοψηφίας του Στίβεν Χάρπερ αποκάλυψε πως το κόστος της ασφάλειας θα αγγίξει τα 933 εκατ. δολάρια.

Ο ηγέτης των Νεοδημοκρατών Τζάκ Λέιτον χαρακτήρισε το κόστος ως απαράδεκτο από μια κυβέρνηση που υπόσχεται σφιχτά οικονομικά μέτρα, ενώ ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Μάρκ Χόλαντ είπε πως θα είναι οι «72 πιο ακριβές ώρες στην καναδική ιστορία».

Παρά τα τεράστια νούμερα, η γενικής ελεγκτής απέφυγε τους χαρακτηρισμούς τονίζοντας πως το έργο της θα είναι ο ενδελεχής έλεγχος των εξόδων, αφού ο ρόλος του γραφείου της είναι να αποφεύγεται η σπατάλη του δημόσιου χρήματος.

Η Σίλα Φρέιζερ είπε χαρακτηριστικά: «Σίγουρα ένα δισεκατομμύριο δολάρια είναι πολλά χρήματα, αλλά νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ασφάλεια είναι ακριβή».

ZENITH