Skip to main content

Ελεύθερα θα περνούν οι οδηγοί από τα διόδια Αιγινίου Πιερίας

Δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν τα διόδια στο Αιγίνιο Πιερίας, ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών. Αυτό που συζητείται, όμως, δεν είναι αν τελικά θα λειτουργήσει ο σταθμός, αλλά πότε ακρι
Δεν λειτουργούν τελικά από χθες τα διόδια στο Αιγίνιο Πιερίας, ύστερα από παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών. Αυτό που συζητείται, όμως, δεν είναι αν τελικά θα λειτουργήσει ο σταθμός, αλλά το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Στο μεταξύ ξεκίνησε και πάλι η είσπραξη των διοδίων στους υπόλοιπους τρεις σταθμούς του τμήματος Μαλιακού - Κλειδιού Ημαθίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των διερχόμενων οδηγών, καθώς τα Τέμπη παραμένουν κλειστά.

Στο σταθμό Μοσχοχωρίου έξω από τη Λάρισα, τα διόδια μειώνονται για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων, ενώ στο σταθμό διοδίων του Πυργετού η διέλευση θα είναι ελεύθερη για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών. Στην περίπτωση της Λεπτοκαρυάς, οι τιμές για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων μειώνονται λόγω της έναρξης λειτουργίας του νέου σταθμού στο Κλειδί Αιγινίου.

Για τη διαδρομή, λοιπόν, Αθήνα – Λαμία, οι οδηγοί ΙΧ πληρώνουν 1,85 ευρώ στο σταθμό Αφιδνών, 2,25 ευρώ στην Θήβα και 1,90 ευρώ στην Τραγάνα. Από εκεί και πέρα στα διόδια Πελασγίας πληρώνουν 1,90 ευρώ, στα διόδια Μοσχοχωρίου έξω από τη Λάρισα 2,5 ευρώ, στην Λεπτοκαρυά 2,30 και 2 ευρώ στα Μάλγαρα. Συνολικά λοιπόν για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξοδεύει κανείς 14,70 ευρώ, ποσό που διπλασιάζεται με την επιστροφή.

ZENITH