Skip to main content

Ελεύθερος ο Μότζι, ζητά τεράστια αποζημίωση η Γιουβέντους

Ο Λουτσιάνο Μότζι απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή με την υπόθεση «Calciopoli», με τη Γιουβέντους να ζητά τεράστια οικονομική αποζημίωση.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα στην Ιταλία ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, και (όπως είχε χαρακτηριστεί) «εγκέφαλος» του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια στη γειτονική χώρα, που ονομάστηκε «Calciopoli», απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. 
 
«Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004/05 και 2005/06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά», τόνισε ο 77χρονος που είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση για αθλητική απάτη και συνομωσία. 
 
Αξίζει να σημειώσουμε πως οι τρεις φορές πρωταθλήτρια της χώρας Γιουβέντους ζητάει χρηματική αποζημίωση ύψους 443.000.000 ευρώ για τον υποβιβασμό της στη Serie B και την αφαίρεση δύο πρωταθλημάτων το καλοκαίρι του 2006, όπως και για τις  οικονομικές συνέπειες μετά την απόφαση, αλλά και την θιγμένη φήμη της.

ZENITH