Skip to main content

Ελκυστικά πακέτα για Ελλάδα αναμένουν Σέρβοι και Βούλγαροι ενόψει καλοκαιριού

Η κρίση στην ελληνική οικονομία και οι πιέσεις που ασκούνται εξαιτίας της στον τουριστικό τομέα «ανοίγουν την όρεξη» των τουριστών από γειτονικές βαλκανικές χώρες, για να επισκεφθούν θέρετρα της ηπειρ
Η κρίση στην ελληνική οικονομία και οι πιέσεις που ασκούνται εξαιτίας της στον εγχώριο τουριστικό τομέα «ανοίγουν την όρεξη» των τουριστών από γειτονικές βαλκανικές χώρες, για να επισκεφθούν τουριστικά θέρετρα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, με καλύτερους οικονομικούς όρους από ό,τι στο παρελθόν.

Σε πρώτο πλάνο τοποθετούνται οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για να απολαύσουν φθηνότερες διακοπές ενόψει της θερινής σεζόν. «Οι Σέρβοι ήδη προετοιμάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα», αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τοπικού έντυπου κι ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία επισημαίνεται ακόμη ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει καθόλου τους Σέρβους και δεν πρόκειται να την αλλάξουν ως προορισμό για τις διακοπές τους.

Επιπρόσθετα, δε, εξηγείται ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα μας είναι ωφέλιμη για τους τουρίστες, διότι οι Έλληνες, κάτω από την πίεση της κρίσης, όχι μόνο δεν θα αυξήσουν τις τιμές, αλλά αντιθέτως αναμένεται ότι θα προτείνουν πιο ελκυστικά πακέτα από ό,τι πέρυσι.

Αυξημένο παρουσιάζεται, όμως, το ενδιαφέρον και από τη Βουλγαρία και μάλιστα όχι μόνο για το προσεχές καλοκαίρι. «Μόνο για το μήνα Απρίλιο αναμένεται να ξεκουραστούν στο νότιο γείτονά μας περίπου 35.000 Βούλγαροι πολίτες», προέβλεψε ο κ. R. Draganov από το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Βουλγαρίας και θύμισε πως τα τελευταία χρόνια οι Βούλγαροι τουρίστες επισκέπτονται κατά κύματα τις ελληνικές παραλίες, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που συνδυάζουν την παρουσία τους σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος με τον καταναλωτικό τουρισμό. Έσπευσε, ωστόσο, να παρατηρήσει ότι ανάλογο ρεύμα, για πρώτη φορά, αναμένεται πως θα καταγραφεί και προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τους Έλληνες επισκέπτες στα διάφορα θέρετρα της γειτονικής χώρας να υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τον Απρίλιο τα περίπου 35.000 άτομα.

Αυξημένες επισκέψεις μεταξύ των δύο χωρών, άλλωστε, καταγράφηκαν και στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της περιφερειακής αστυνομίας συνόρων της Βουλγαρίας, από όλες τις υφιστάμενες συνοριακές διόδους διήλθαν περί τα 110.000 άτομα. Τα στοιχεία αφορούν στο διάστημα από την 1η έως και την 5η Απριλίου και από την επεξεργασία τους προκύπτει ότι ο αριθμός των επισκεπτών επιμερίζεται σχεδόν ισομερώς, μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων. Ως πιο ελκυστικός συνοριακός σταθμός εμφανίζεται αυτός στον Προμαχώνα, από τον οποίο καταγράφηκε ότι «πέρασαν» το 65% των επιβατών και το 70% από τα συνολικά (στις δύο κατευθύνσεις) περίπου 38.000 οχήματα, ενώ σαφώς μικρότερη ήταν η κίνηση στα σημεία ελέγχου στους νομούς Δράμας και Ξάνθης.

ZENITH