Skip to main content

Ελκυστικός προορισμός για τους Κινέζους η Ελλάδα

Δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες αποτελεί η χώρα μας, προσελκύοντας πέρσι περίπου 50.000 τουρίστες, όπως αναφέρει σε άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας κινέζικη εφημερίδα «China
Δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες αποτελεί η χώρα μας, προσελκύοντας πέρσι περίπου 50.000 τουρίστες, όπως αναφέρει σε άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας κινέζικη εφημερίδα «China Daily».

«H Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της κινεζικής τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια. Από τα 16 εκατομμύρια επισκέπτες, που υποδέχθηκε πέρυσι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τη δέκατη μεγαλύτερη ακτογραμμή διεθνώς και με την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, οι 50.000 προέρχονταν από την Κίνα», τονίζεται, ενώ υπογραμμίζεται πως το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιθυμεί να αναβαθμίσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, καθώς και να προσελκύσει τουρίστες από την Ασία, μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα, δημοσιεύονται δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Παύλου Γερουλάνου, με αφορμή τη δεύτερη επίσκεψή του στη χώρα.«Η Ελλάδα επιθυμεί να ενισχύσει το ήδη έντονο τουριστικό ενδιαφέρον της Κίνας για τη χώρα, αξιοποιώντας τον ενθουσιασμό που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου. Καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τον πολιτισμό, θέλουν να εξερευνήσουν οι ίδιοι την προέλευση του πολιτισμού των Ολυμπιακών Αγώνων», τονίζει ο κ. Γερουλάνος.

ZENITH