Skip to main content

Ελλάδα και ευρωζώνη θα τα καταφέρουν, υποστηρίζει ο Άκερμαν

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους εξέφρασε ο επικεφαλής της Deutsche Bank.
Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους εξέφρασε ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα έρθουν πολλά δύσκολα χρόνια για τις χώρες που ζούσαν δυσανάλογα των δυνατοτήτων τους και χρειάζεται να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο υποχώρησης των κερδών του χρηματοοικονομικού κλάδου εξαιτίας της πληθώρας των κανονισμών, αλλά και της έλλειψης συντονισμού παγκοσμίως σχετικά με αυτούς.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος που θα έχει περισσότερους κανόνες, θα είναι λιγότερο διεθνές και λιγότερο κερδοφόρο, επεσήμανε και συμπλήρωσε: «ελπίζω, πιο σταθερό και ακόμη ανοιχτό και ευέλικτο, ώστε να επιτρέπει στις τράπεζες να υπηρετούν τις ανάγκες των πελατών τους».

Αν και οι κυβερνήσεις της G20 έχουν υποσχεθεί να αναζητήσουν μια κοινή παγκόσμια προσέγγιση στό χρηματοοικονομικό κανονιστικό πλαίσιο, στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι αυξάνονται οι αποκλίσεις στη διαμόρφωση κανονισμών και στην υλοποίησή τους», κατέληξε ο επικεφαλής της Deutsche Bank.

ZENITH