Skip to main content

Ελληνικό διάβημα για τις προσβλητικές δηλώσεις Σόιμπλε για τον Βαρουφάκη

Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς τη Γερμανία, στο οποίο εκφράζεται η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Έλληνα ομολόγου του

Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα προς τη Γερμανία, στο οποίο εκφράζεται η έντονη αποδοκιμασία των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Έλληνα ομολόγου του Γιάννη Βαρουφάκη.

Πηγές αναφέρουν ότι το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη, ότι είναι «ανόητα αφελής», συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Το διάβημα έκανε προφορικά την Τρίτη ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτης Καλογερόπουλος στον γενικό διευθυντή Ευρώπης του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι στάση πολιτισμού να μη συμμετάσχει «σε έναν ανταγωνισμό που οδηγεί όλους στο να είναι τυφλοί». «Δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων» επισήμανε.

 

ZENITH